Natuurlijk Drinken

Natuurlijk Drinken

Natuurlijke manieren om water lekker en gezond te maken met behulp van fruit en/of kruiden.

Wat drink jij graag?

Het nadeel van gekochte pakken sap of flessen frisdrank.

Er zitten vaak veel suikers en andere onnatuurlijke toevoegingen in. Vitaminen en mineralen zijn vaak verdwenen door de manier van bereiden Ze kosten vaak behoorlijk veel geld. De verpakkingen zijn een enorme belasting voor het milieu.

Kraanwater (of gekocht water) is voor de meeste mensen het alternatief, maar verveelt ook wel eens. Wist je dat je hele lekkere en gezonde manieren zijn om water op smaak te maken? Met behulp van fruit en kruiden kun je water lekker én gezond maken.

Mango IJsthee Nodig: Rijpe Mango, Limoen en een lekkere afgekoelde thee. (Ik heb de Groene Thee met Lemongrass van Simon Levelt gebruikt) Mix de mango met het sap van de limoen en een beker (koude) thee door de blender of gebruik een staafmixer. Serveer koud, eventueel met een paar ijsklontjes. Erg lekker!! Wanneer je van zoete drankjes houdt, kan je een lepel honing “mee-blenderen”.

Fruitdrank Bramen, komkommer en rode bessen met een paar takjes citroenmelisse en een schijfje citroen. Het fruit even kneuzen voordat je het in een fles met water stopt. Laat het ongeveer 2 tot 4 uur staan voordat je het opdrinkt, eventueel af en toe schudden. Je kunt het wel een dag langer bewaren, maar dan kun je beter alles er weer uit zeven want anders kan het bitter gaan smaken. Een handje geprakte aardbeien en frambozen met stukjes limoen (met schil). Aanvullen met met water. Een paar uur in de koelkast laten staan. Zeven voor gebruik.

fruit

IJsthee Het “geheim” is dat je de thee niet met kokend water moet maken. Het water moet even afkoelen tot maximaal 80 graden voordat je de thee maakt. Deze ijsthee heb ik met de groene thee met Lemongrass van Simon Levelt gemaakt. (Ik vind hun kwaliteit heel goed, daar smaakt thee nog zoals het moet smaken.) Gebruik ca. een liter water van max 80 graden en roer daar een flinke theelepel met Lemongrass groene thee doorheen en het sap van een halve citroen of limoen. Laat afkoelen. Ik heb toen het afgekoeld was nog een rijpe perzik in stukjes gesneden toegevoegd omdat ik hem niet wilde zoeten. Daarna in de koelkast zetten tot gebruik. Ik vond deze ijsthee heerlijk zonder zoetstoffen, maar je kunt er uiteraard altijd nog wat honing of suiker doorheen roeren. Honing verliest zijn goede eigenschappen wanneer het boven de 60 graden wordt verhit.

Citroen Pers een halve citroen uit en giet het sap in een liter water. Drink het verdeeld over de dag op. Ook buiten de koelkast blijft de smaak fris. De andere helft van de citroen kun je in de koelkast bewaren voor de volgende dag.

Citroenmelisse en Munt Kruiden waar ik nooit genoeg van krijg, zo lekker om ze te drinken. Leg de Citroenmelisse en/of  de Munt onder in een kan en giet er koud water op. Laat minimaal een uur staan. Uiteraard kun je hier ook kokend water over gieten voor een heerlijke thee.

Gember Snij een paar plakjes verse gember af en doe die in een fles met water. Laat een paar uur trekken. Of je hem in de koelkast wilt of niet dat laat ik aan jezelf over. Gember is overigens heel gezond. http://www.kruidenmassage.nl